cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

15η Ημερίδα Πληροφορικής για Μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

15iHmeridaPliroforikis-1Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών και μαθητριών πραγματοποιήθηκε η 15η Ημερίδα Πληροφορικής για μαθητές/τριες Γυμνασίων και Λυκείων Μέσης και ιδιωτικής εκπαίδευσης και Τεχνικών Σχολών, που διοργάνωσε το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου (http://www.cs.ucy.ac.cy), στις 24 Φεβρουαρίου 2024.

H Ημερίδα Πληροφορικής διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής (CCS).

Ο βασικός στόχος της Ημερίδας Πληροφορικής ήταν να ενημερώσει και να ενθαρρύνει τους νέους και τις νέες να ανακαλύψουν τις ευκαιρίες εκπαίδευσης στην Επιστήμη της Πληροφορικής, καθώς και να πληροφορηθούν για τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει αυτή η επιστήμη.

Η Hμερίδα στόχευε κυρίως σε μαθητές/ριες οι οποίοι/ες βρίσκονται στο κρίσιμο στάδιο της επιλογής των επόμενων μεταλυκειακών τους βημάτων.  Περιλάμβανε διάλεξη σε θέματα αιχμής, επιδείξεις τεχνολογικών εφαρμογών που αναπτύχθηκαν από φοιτητές/τριες και ερευνητές/τριες του Τμήματος Πληροφορικής, καθώς και συζητήσεις μεταξύ των μαθητών/ριών με ακαδημαϊκούς του Τμήματος Πληροφορικής, εκπροσώπους του  Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής, του Ομίλου Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και φοιτητές/ριες του Τμήματος Πληροφορικής.

15iHmeridaPliroforikis-2Την Ημερίδα παρακολούθησαν 100 μαθητές/ριες και συνοδοί καθηγητές/τριες, οι οποίοι προέρχονταν από δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια και από Τεχνικές Σχολές από τις επαρχίες Αμμοχώστου, Λάρνακας, Λεμεσού και Λευκωσίας.