cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

Φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής κερδίζουν το 1ο Βραβείο Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας στο Ψηφιακό Πρωτάθλημα 2020

fooderloo 2020Το Fooderloo, ιδρύθηκε από φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής, τον Μάριο Παφίτη, Βαλεντίνο Παρίζα και Ιωάννη Ευγενίου. Πριν από ένα χρόνο κέρδισαν το 1ο Βραβείο Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας στο Ψηφιακό Πρωτάθλημα 2020. Οι νικητές είχαν την τιμή να παραλάβουν τη σημαία του Διαγωνισμού, καθώς και να φωτογραφηθούν με την Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής Καθ. Ελπίδα Κεραυνού-Παπαηλιού και τον Αντιπρόεδρο του Τμήματος Καθ. Χρίστο Χριστοδούλου.

Το Fooderloo έχει ως κύριο στόχο να μειώσει το τεράστιο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων (Food Waste), αλλά και να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις για αγορά προϊόντων ή φαγητών σε χαμηλότερες τιμές. Η σπατάλη τροφίμων καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ανθρωπότητας, αφού το 1/3 του φαγητού καταλήγει δυστυχώς καθημερινά στα σκουπίδια, συμβάλλοντας στο φαινόμενο του θερμοκηπίου λόγω της παραγωγής CO2. Οι εν λόγω φοιτητές, προσφέρουν μία εφαρμογή (Android/iOS) και μία ιστοσελίδα, όπου μέσω αυτών, διάφοροι προμηθευτές όπως Υπεραγορές, Εστιατόρια, Φούρνοι κλπ., θα μπορούν να διαθέτουν σε χαμηλότερες τιμές τα προϊόντα τα οποία βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους. Με αυτό τον τρόπο, τα προϊόντα θα μπορούν να αγοράζονται από διάφορους πελάτες όπως Επιχειρήσεις, Φοιτητές, Οικογένειες κλπ. για να μην καταλήξουν στα σκουπίδια. Ακόμη, το Fooderloo επιτρέπει δωρεές μεταξύ πελατών για προϊόντα τα οποία έχουν στο σπίτι και δεν τα χρειάζονται.

Ακολουθείστε τους στο LinkedIn, Facebook, Instagram και στο Website τους για να μάθετε περισσότερα για την αποστολή τους, αλλά και να μην χάσετε την έναρξη του Fooderloo.