cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

Βράβευση φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής στο Ψηφιακό Πρωτάθλημα 2019 με την ομάδα Unibook

unibook psifiakos protathlitis 2019Τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η τελετή απονομής των βραβείων του Ψηφιακού Πρωταθλήματος 2019. Το Ψηφιακό Πρωτάθλημα διοργανώθηκε για έκτη συνεχή χρονιά από τον Ψηφιακό Πρωταθλητή της Κύπρου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και τοΥπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας (ΚΕΠ) του Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή και στην επιτροπή αξιολόγησης του Ψηφιακού Πρωταθλήματος η οποία αποτελείται από εκπροσώπους της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας, τα τελευταία 5 χρόνια.

Φέτος στην κατηγορία Κ2-Φοιτητική Επιχειρηματικότητα, το Πανεπιστήμιο Κύπρου είχε 7 συμμετοχές από τις οποίες οι 3 διακρίθηκαν και κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις. Συγκεκριμένα το πρώτο βραβείο κέρδισε το ‘Unibook’* των φοιτητών Πληροφορικής Ραφαήλ Αντρέου, Γιώργου Λογγίνου και Χρυσοβαλάντη Χριστοδούλου. Η ομάδα της ‘Unibook’ παράλληλα κέρδισε και 3 υποτροφίες για την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Καινοτομίας (European Innovation Academy) στον φοιτητικό διαγωνισμό SINN (2) και στο Ψηφιακό Πρωτάθλημα (1). Το δεύτερο βραβείο δόθηκε στην ομάδα ‘Shelvino’ της Κάτιας Κυριακούδη από  Τμήμα Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, της Ειρήνης Άππιου και του Λοίζου Προδρόμου από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης, της Στυλιάνας Παγδατή από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής και του Γιάννη Μαύρου από το  Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. To τρίτο βραβείο κέρδισαν 2 ομάδες λόγω ισοβαθμίας το ‘DeliverIt’ του Πανεπιστημίου Frederick και το Communeedyτης Ελενίτσας Ονησιφόρου, της Αγγελικής Λοίζου, του Χαράλαμπου Χριστοδούλου, της Φωτεινής Ρωτσίδου, της Ευτυχίας Νεάρχου και της Άννας Χατζηπέτρου από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Επίσης η ομάδα ‘Shelvino’ κέρδισε και το βραβείο ‘Επιχείρηση με Διεθνή Προσανατολισμό’.

Οι περισσότερες από τις συμμετοχές προήλθαν από φοιτητές που παρακολούθησαν τα μαθήματα Επιχειρηματικότητας που δίνονται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης και τους φοιτητές των μαθημάτων επιλογής του ΚΕΠ. Επίσης Τα 6 από τα 7 έργα-προτάσεις διαγωνίστηκαν  και διακρίθηκαν στον διαγωνισμό φοιτητικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας SINN (Student Innovators Competition) που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας(ΚΕΠ) σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η Κάτια Κυριακούδη της‘Shelvino’ από το Τμήμα Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών είναι και η πρώτη απόφοιτος του  Πιστοποιητικού στην Επιχειρηματικότητα που προσφέρεται από το ΚΕΠ.  Ένα ευέλικτο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στα προσωπικά ενδιαφέροντα των φοιτητών, που προσφέρει την εμπειρία  και την γνώση για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δράσης αλλά και την είσοδο τους στον επιχειρηματικό κόσμο.   

Οι συντελεστές του διαγωνισμού σημείωσαν πως το επίπεδο των συμμετοχών στην κατηγορία φοιτητική επιχειρηματικότητα φέτος ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακό. Τα αποτελέσματα και η συμμετοχή στο Ψηφιακό Πρωταθλητή αποδεικνύουν έμπρακτα την ροπή των φοιτητών προς τα μαθήματα και τις δραστηριότητες που προσφέρουν σύγχρονες δεξιότητες, γνώσεις, εργαλεία και εμπειρίες σχετικές με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία αλλά συνάμα δείχνουν τις εξαιρετικές δυνατότητες και το επίπεδο των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σημειώνεται ότι φέτος το Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχει με 8 φοιτητές στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Καινοτομίας στην Λισαβώνα (European Innovation Academy), μέσω των υποτροφιών που κέρδισαν στον διαγωνισμό SINN(4) και το Ψηφιακό Πρωτάθλημα(1).

Πηγή: Ιστοσελίδα Center 4 Entrepreneurship (C4E)

*Unibook is a social network that enables anonymous communication between students and encourages them to get to know each other better and discuss privately.