cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

59ο επεισόδιο του Science Talks του Πανεπιστημίου Κυπρου με θέμα Τεχνητή Νοημοσύνη

90 4d30570a6b19bΣτο 59o επεισόδιο του Science Talks του Πανεπιστημίου Κυπρου με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη φιλοξενείται ο Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου Αντώνης Κάκας.

Ο κ. Κάκας ολοκλήρωσε της προπτυχιακές του σπουδές στα Μαθηματικά και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Υπολογιστική Επιστήμη και τη Θεωρητική Φυσική στο Imperial College, University of London.

Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο Kings College του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και στο Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Διετέλεσε αρχισυντάκτης του «Computational Logic», του ενημερωτικού δελτίου του ευρωπαϊκού δικτύου αριστείας στην Υπολογιστική Λογική.

Συνεκδότης (με τον Peter Flach) ενός πρόσφατου βιβλίου για την απαγωγή και την επαγωγή. Επίσης, είναι το Εθνικό Σημείο Επαφής για τη φιλική προς τον χρήστη κοινωνία της πληροφορίας (IST), στο 5ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και επίδειξη.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέρονται επικεντρώνονται στην Υπολογιστική Λογική, την Απαγωγή, τον μη μονοτονικό συλλογισμό, τη μηχανική μάθηση και τις εφαρμογές προγραμματισμού, διάγνωσης και ενοποίησης πληροφοριών.

Με τον κ. Κάκα συζητάμε για την υπολογιστική λογική και την τεχνητή νοημοσύνη.

Λίγα λόγια για τα Science Talks By Marisa Labiri, Head of Communications & Public Relations

Ακούτε τα podcast του Πανεπιστημίου Κύπρου. Δημιουργήσαμε αυτήν τη σειρά podcast με τον τίτλο Science Talks όπου συζητάμε με ακαδημαϊκούς και ερευνητές του Πανεπιστημίου Κύπρου για την επιστήμη. Στόχος μας είναι να σας συστήσουμε τους ερευνητές του ιδρύματος και να συνδέσουμε την επιστήμη και την κοινωνία, με την παρουσίαση εκλαϊκευμένων επιστημονικών θεμάτων. Δημιουργός της σειράς: Μαρίζα Λαμπίρη, Λειτουργός Α, Επικεφαλής Γραφείου Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Κύπρου. Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Ηχογράφηση: Παύλος Χαραλάμπους