cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

Συμμετοχή στο «CERN Summer Student Programme»

Συμμετοχή στο «CERN Summer Student Programme»

Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) επιθυμεί να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για συμμετοχή στο «CERN Summer Student Programme» του Ευρωπαϊκού Κέντρου Έρευνας Στοιχειωδών Σωματιδίων (CERN).

Το «CERN Summer Student Programme» απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Φυσικής, Πληροφορικής και Τεχνολογιών Μηχανικής, οι οποίοι κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο CERN, θα ενταχθούν σε ερευνητικές ομάδες που συμμετέχουν σε πειράματα και σε σχετικά εργαστήρια, θα παρακολουθήσουν διαλέξεις και επιπρόσθετα θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στις εγκαταστάσεις του Κέντρου. Σημειώνεται ότι, ο τομέας σπουδών των ενδιαφερομένων θα πρέπει να εμπίπτει σε μία από τις ερευνητικές δραστηριότητες του Κέντρου. Το εν λόγω Πρόγραμμα έχει διάρκεια 8 εβδομάδες και οι πιθανές ημερομηνίες παρακολούθησης είναι οι εξής:

  • 18 Ιουνίου - 10 Αυγούστου 2012
  • 25 Ιουνίου - 17 Αυγούστου 2012
  • 2 Ιουλίου - 24 Αυγούστου 2012
  • 9 Ιουλίου - 31 Αυγούστου 2012 (μόνο σε ειδικές περιπτώσεις)

Σημειώνεται ότι, το CERN καλύπτει έξοδα διαμονής και διατροφής κατά την παραμονή των φοιτητών στη Γενεύη (90 Ελβ. Φράγκα ανά ημέρα) ενώ διατίθεται και περιορισμένος αριθμός χορηγιών για κάλυψη εξόδων αεροπορικού εισιτηρίου (βλέπε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ καιΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ).

Οι φοιτητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: α) να μην είναι πολίτες χώρας μέλους του CERN (η Κύπρος δεν είναι αυτή τη στιγμή μέλος του CERN), β) να φοιτούν σε Πανεπιστήμιο είτε σε προπτυχιακό είτε σε μεταπτυχιακό επίπεδο, γ) να έχουν καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας (γνώση της Γαλλικής γλώσσας θα αποτελέσει πλεονέκτημα) και δ) να υποβάλουν μαζί με την αίτησή τους δύο (2) συστατικές επιστολές από τους διδάσκοντες καθηγητές τους.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά (online) μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2012. Περισσότερες πληροφορίες για τοΕυρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας Στοιχειωδών Σωματιδίων, το «CERN Summer Student Programme» καθώς και τις ερευνητικές δραστηριότητες του Κέντρου μπορείτε να βρείτε στη σχετική Ιστοσελίδα. Για τυχόν διευκρινίσεις ή άλλες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τoν αρμόδιο Λειτουργό του Ιδρύματος, Δρα Αχιλλέα Χατζηκυριάκου (Ηλ. Ταχυδρ.: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τηλ.: 22-205021).