cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

Master in Data Science
MSc in Data Science program brings together the expertise of 3 departments in the University of Cyprus – Business and Public Administration, Computer Science, and Mathematics and Statistics – to prepare the next generation of data-oriented thinkers.
Master in Artificial Intelligence
We deliver modern "on the edge" Master Programmes in AI within the network of partner universities promoting new careers in AI for students from any EU country.
Master in Cognitive Systems
A distance-learning program taught exclusively on-line in collaboration with the Open University of Cyprus and the Department of Psychology of the University of Cyprus.

Σημαντικές Στιγμές

15η Ημερίδα Πληροφορικής για Μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών και μαθητριών πραγματοποιήθηκε η 15η Ημερίδα Πληροφορικής για μαθητές/τριες Γυμνασίων και Λυκείων Μέσης και ιδιωτικής...

Απονομή της υποτροφίας εις μνήμη Μιχάλη Πολυδώρου 2023-24 στον διδακτορικό φοιτητή Μιχάλη Σάββα

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει ότι η πρώτη ετήσια Υποτροφία Εις Μνήμη Μιχάλη Πολυδώρου 2023-24 απονέμεται στον μεταπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος Πληροφορικής Μιχάλη Σάββα...

Πρόγραμμα Microsoft Learn Student Ambassadors

Αγαπητοί φοιτητές,

Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την ύπαρξη του προγράμματος Microsoft Learn Student Ambassadors.

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής έρευνας και με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ φοιτητών, υπηρετώντας πάντα τη βασική αρχή της εκπαίδευσης για διαμοιρασμό γνώσεων μεταξύ φοιτητών και οργάνωση φοιτητικών ομάδων , η Microsoft δημιούργησε το πρόγραμμα Microsoft Learn Student Ambassadors.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενταχθούν φοιτητές υπό την μορφή των Learn Ambassador στο πρόγραμμα με μόνο και κύριο σκοπό την εκπαιδευτική έρευνα με χρήση τεχνολογιών Microsoft.

Τα μέλη που επιλέγονται μέσα από μια διαφανή διαδικασία καλούνται στο χρόνο παραμονής τους να συμμετέχουν εθελοντικά σε μια σειρά από δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα όπως events, bootcamps, εκπαιδευτικά call και συμμετοχή σε official courses της Microsoft και παγκοσμίους διαγωνισμούς τεχνολογίας όπως το Imagine Cup.

Η Microsoft παρέχει στους φοιτητές-μέλη του προγράμματος εντελώς δωρεάν μια συνδρομή MSDN Enterprise όπου κάθε φοιτητής μπορεί να κατεβάσει δωρεάν όλα τα λογισμικά της Microsoft ενώ παράλληλα εκδίδεται δωρεάν για κάθε μέλος του προγράμματος μηνιαία συνδρομή αξίας 150 ευρώ χρήσης υπηρεσιών Cloud Computing μέσω της Microsoft Azure Συνδρομής.

Οι ενεργοί φοιτητές καλούνται να συμμετέχουν και σε Summit σε όλο τον κόσμο μετα από επιλογή της Microsoft με συμμετοχή φοιτητών από όλο τον κόσμο με τα έξοδα να επιβαρύνουν την Microsoft.

Τέλος η Microsoft παρέχει μια σειρά από δωρεάν υπηρεσίες όπως voucher για δωρεάν εξετάσεις σε official certifications της Microsoft,δωρεάν domain name μέσω του name.com και μια ετήσια συνδρομή για LinkedIn Learning όπου κάθε φοιτητής μπορεί να παρακολουθήσει όποια σειρά από βιντεομαθήματα κυρίως τεχνολογικού ενδιαφέροντος αλλά και Marketing , που επιθυμεί το μέλος εντελώς δωρεάν.

Είναι σαφές ότι σκοπός του προγράμματος δεν είναι να δημιουργήσει πολίτες αλλά ομάδες φοιτητών με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ τους και τελικά την προσφορά όλων μαζί στην εκπαιδευτική έρευνα.

Η Microsoft στέκεται δίπλα σε όλους τους Ambassadors ενθαρρύνοντας τους να πετύχουν προσωπικούς στόχους και όνειρα δίνοντας τους ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην μετέπειτα πορεία των φοιτητών στην αγορά εργασίας.

Δείτε και μια σχετική παρουσίαση εδώ.

Με εκτίμηση

Konstantinos Boutsioulis
Country Lead Greece Cyprus & Malta
Gold Microsoft Learn Student Ambassador
Mobile: +30 6944593677
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Καλωσόρισμα

Καλωσορίσατε στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα τελευταία χρόνια το Τμήμα έχει παρουσιάσει σημαντική ανάπτυξη με ισχυρές ομάδες δικτύων υπολογιστών, αρχιτεκτονικής υπολογιστών, αλγορίθμων, βάσεων δεδομένων, εξόρυξης δεδομένων, κατανεμημένης επεξεργασίας, τεχνητής νοημοσύνης, τεχνολογίας λογισμικού, διαδικτυακού υπολογισμού και γραφικών. Το Τμήμα Πληροφορικής προσφέρει Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών που οδηγεί στην απόκτηση Πτυχίου Πληροφορικής με 7 διαφορετικές εξειδικεύσεις, ένα αριθμό Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών που οδηγούν σε τίτλους Μάστερ καθώς και σπουδές επιπέδου Διδακτορικού στην Πληροφορική.

Το Τμήμα έχει ισχυρές ερευνητικές υποδομές αποτελούμενες από υψηλής απόδοσης συστοιχίες, δίκτυα αποθήκευσης, υπολογιστικές νεφέλες, έξυπνα τηλέφωνα και αισθητήρες, καθώς επίσης και εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας. Από το 2005, το Τμήμα Πληροφορικής έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 160 ερευνητικά έργα που χρηματοδοτούνται τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας της Κύπρου, με συνολική χρηματοδότηση πάνω από 21.5 εκατ. ευρώ.

Δείτε εδώ μια συνοπτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Τμήματός μας.