cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

Τελικοί 2ου Imagine Cup 2012, 30 Απριλίου 2012

Cyprus 2nd Imagine Cup Finals 2012

Στις 30 Απριλίου η Microsoft διοργάνωσε για δεύτερη φορά στην Κύπρο έναν από τους σημαντικότερους παγκόσμιους φοιτητικούς διαγωνισμούς τεχνολογίας, που φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια ζωής. Ο διαγωνισμός αυτός ενθαρρύνει τους πιο ταλαντούχους τους προγραμματιστές στο να εργαστούν δημιουργικά και να δώσουν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την πείνα, τη φτώχεια, την εκπαίδευση, τον έλεγχο των ασθενειών, την υγεία, το περιβάλλον και άλλα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα.

Στο διαγωνισμό φέτος συμμετείχαν 9 ομάδες στην κατηγορία Software Design. Η νικήτρια ομάδα θα ταξιδέψει με έξοδα της Microsoft στο Σύδνεϋ, Αυστραλία τον Ιούλιο του 2012, για να διαγωνιστεί στον 10ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό εκπροσωπώντας την Κύπρο.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η νικήτρια ομάδα είναι από το τμήμα μας (BrightSight) και αποτελείται από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές μας: Βασίλειο Μητρούση και Αριστόδημος Παφίτης. Μέντορας στην ομάδα είναι ο υποψήφιος διδάκτορας Βασίλης Βασιλειάδης. Η ομάδα ανέπτυξε μια εφαρμογή για αποστολή και λήψη γραπτών μηνυμάτων που απευθύνεται σε άτομα με δυσκολία ή έλλειψη όρασης.

Πολύ θετικά σχόλια απέσπασαν και οι άλλες δύο ομάδες που συμμετείχαν από το τμήμα μας. Η ομάδα Zegathem αποτελείται από τους προπτυχιακούς φοιτητές Μάριο Κωνσταντινίδη, Γιώργο Κωνσταντίνου, Ανδρέα Παντελή και Θεόφιλο Φωκά και απέσπασε την τρίτη θέση στο διαγωνισμό. Η τρίτη ομάδα από το τμήμα μας ήταν η HastyCoders με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές Κωνσταντίνο Κώστα, Γιώργο Λάρκου, Γιώργο Νικολαΐδη και Διομήδη Παπαδιομήδους.

Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν και καλή επιτυχία στην ομάδα BrightSight που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 10ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Imagine Cup στο Σίδνεϋ.

imagine-cup-2012-1

imagine-cup-2012-2