cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

3rd Imagine Cup 2013

3rd Imagine Cup 2013

imagine-cup-2013

Στις 29 Μαρτίου η Microsoft διοργάνωσε για τρίτη φορά στην Κύπρο έναν από τους σημαντικότερους παγκόσμιους φοιτητικούς διαγωνισμούς τεχνολογίας, που φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια ζωής. Ο διαγωνισμός αυτός ενθαρρύνει τους πιο ταλαντούχους προγραμματιστές στο να εργαστούν δημιουργικά και να δώσουν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την πείνα, τη φτώχεια, την εκπαίδευση, τον έλεγχο των ασθενειών, την υγεία, το περιβάλλον και άλλα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα. Φέτος οι ομάδες είχαν χωριστεί σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες: Innovation, World Citizenship και Games.

Στο τελικό του διαγωνισμού συμμετείχαν 8 ομάδες. Η νικήτρια ομάδα θα ταξιδέψει με έξοδα της Microsoft  στην Αγία Πετρούπολη, Ρωσία τον Ιούλιο του 2013, για να διαγωνιστεί στον 11ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό εκπροσωπώντας την Κύπρο.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η νικήτρια ομάδα είναι από το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου (NudgeFromCyprus)  και αποτελείται από τους δευτεροετείς προπτυχιακούς φοιτητές: Χρυσοβαλάντη Αναστασίου, Κυριάκο Γεωργίου, Χρυστάλλα Τσουτσούκη και Στέφανο Χριστοφόρου. Μέντορας στην ομάδα είναι ο υποψήφιος διδάκτορας Γιώργος Λάρκου. Η ομάδα ανέπτυξε μια καινοτόμο εφαρμογή η οποία έχει σαν στόχο την αντικατάσταση των παραδοσιακών MedicAlert βραχιολιών με έξυπνα βραχιόλια/ρολόγια τα οποία χρησιμοποιώντας την τεχνολογία NFC είναι σε θέση να προσφέρουν απαραίτητες πληροφορίες για την περίθαλψη του ασθενή (αλλεργίες, διάφορες παθήσεις, ομάδα αίματος κ.ά.) με ένα απλό άγγιγμα του κινητού στο έξυπνο βραχιόλι του ασθενή.

Ευχόμαστε στους φοιτητές μας καλή επιτυχία στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στη Ρωσία.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.